Kategorie przepisów

Gołąbki w sosie pomidorowym

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć kapustę do wrzącej i osolonej wody i obgotować.
Obgotowaną kapustę osączyć, a następnie oddzielić liście i odciąć grube nerwy.
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu.
Mięso mielone mieszamy z ryżem, cebulą i przyprawami, dokładnie wymieszać.
Na liściach kapusty nakładamy farsz mięsny i zwijamy.
Na spodzie rondla układamy duże liście kapusty, a na nich gołąbki, wlewamy sos pomidorowy i dodajemy do sosu kostkę bulionową, dusimy do miękkości.
Na samym końcu zaprawiamy mąką, zagotowujemy.
Ocena przepisu: 4 (16 gł.)
Wyświetlenia: 22413
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gołąbki w sosie pomidorowym
ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-25
Mój gołąbek pomidorowy :)
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Prałacki bigos

Prałacki bigos

#

Dodane przez:

2009-10-29
bigos
Pasta do chleba

Pasta do chleba

michasia73#

Dodane przez:

michasia73

2008-09-03
Kluski leniwe

Kluski leniwe

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-12-02
Kluski leniwe
Fasolka

Fasolka

izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-09-12

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki w sosie pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014