Kategorie przepisów

Góralska kwaśnica

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żeberka dzielimy na 3 porcje. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler, liść i ziele. Gotujemy na minimalnym ogniu do czasu, aż mięso na żeberkach zacznie odchodzić od kości. Wyjmujemy wszystko z wywaru, jarzyny kroimy w kostkę, wrzucamy (do wywaru) kapustę z jarzynami i gotujemy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Żeberka wrzucamy do zupy i podgrzewamy w niej (można wyjąć kości). Ziemniaki gotujemy osobno, układamy na talerzach, zalewamy je zupą, do której wkładamy po porcji żeberek. Do kwaśnicy można użyć żeberek wędzonych lub świeżych. Smacznego!
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 7485
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Góralska kwaśnica
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-03
Kluseczki śląskie
Kiszona zasmażka

Kiszona zasmażka

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-05
Zasmażka dodawana do kapusty
Śląska kiszona kapusta

Śląska kiszona kapusta

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-09
Śląska kapusta kiszona gotowa
Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-15

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Góralska kwaśnica

!ewa#

!ewa

2012-03-06 18:19:17

dla mnie kwaśnica mojej dobrej kolezanki z zywca to prosta zupa z kapusty kiszonej miesa gotowanego - zeberka i lopatka, zadnej wedzonki tam nie ma!, oraz podawane osobno gotowane ziemniaki, doprawic cebulka i czosnkiem oraz majerankiem, sola i pieprzem, gotowe! helenko twoja jest najlepsza!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014