Kategorie przepisów

Góralski przekładaniec

Składniki

ciasto

masa

Sposób przyrządzenia

W rondelku rozpuścić na wolnym ogniu margarynę z miodem.
Do przestudzonej masy dodawać mąkę wymieszaną z sodą, ubite na parze jaja oraz cukier, po czym zagnieść ciasto (jeśli ciasto zagniata się z trudem, dodać łyżkę gęstej śmietany).

Gotowe ciasto podzielić na 4 części, każdą z nich jak najcieniej rozwałkować i piec 5 min w nagrzanym piekarniku.
Kaszę ugotować na gęsto i ostudzić.
Masło ucierać z cukrem, powoli dodając kaszę. Podzielić masę na połowę.

Do jednej części dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy, do drugiej - olejek arakowy i kakao. Przełożyć placki na przemian dwoma masami.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4121
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Strucla makowa

Strucla makowa

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-11
Strucla serowa

Strucla serowa

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-28
Babeczka - mateczka

Babeczka - mateczka

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-21
Babeczki z owocami

Babeczki z owocami

kaamilkaa1991#

Dodane przez:

kaamilkaa1991

2009-05-08

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Góralski przekładaniec

!satelita#

!satelita

2009-11-06 17:33:58

ciasto przepyszne smakuje jeszcze lepiej na drugi trzeci dzień mozna spokojnie go upiec wczesniej jeżeli nie mamy czasu dzień przed goscmi lub świętami

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014