Kategorie przepisów

Grochówka na boczku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch przebrać, opłukać, zalać zimną przegotowaną wodą, zostawić na noc. Nazajutrz dopełnić, by było 9 szklanek płynu.
Gotować ok. 1,5 godziny, aż groch się rozgotuje, posolić.
Na grochówkę nie musimy gotować wywaru. Wystarczy na 1/2 godziny przed końcem gotowania dodać do grochu łyżkę jarzynki i cebulę, podsmażoną z pokrojonym boczkiem.
Włoszczyznę oczyścić, umyć, zalać zimną wodą, włożyć boczek i gotować 30 minut.
Wywar przecedzić, boczek pokroić w kostkę,
wraz z wywarem dodać do ugotowanego grochu.
Cebulę obrać, drobno posiekać,zrumienić na oleju, dodać do zupy.
Przyprawić do smaku solą i majerankiem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3053
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pomidorówka

Pomidorówka

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-31
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-01
zupa gulaszowa
Fasola po bretońsku z groszkiem z puszki

Fasola po bretońsku z groszkiem z puszki

madlenn#

Dodane przez:

madlenn

2009-04-03
u mnie już "zapuszkowana"
Różowa zupa

Różowa zupa

Elizabeth2009#

Dodane przez:

Elizabeth2009

2009-09-01

Komentarze

Do przepisu na: Grochówka na boczku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014