Kategorie przepisów

Grube ciasto na pizze

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, pokruszone drożdże i zioła. W zagłębienie w mące wlewamy oliwę z oliwek i odrobinę wcześniej wymieszanego mleka z wodą. Wyrabiamy ciasto dodając powoli mleko z wodą przez około 10 minut. Następnie odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aby podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na placek grubości około 5-6 mm i nakłuwamy je widelcem.
Ocena przepisu: 4 (14 gł.)
Wyświetlenia: 14532
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Włoskie ciasto na pizze

Włoskie ciasto na pizze

#

Dodane przez:

2008-11-03
Pizza

Pizza

maryal#

Dodane przez:

maryal

2006-11-01
Pizzetki

Pizzetki

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Grube ciasto na pizze

!zocha#

!zocha

2008-07-09 15:00:55

50 dkg. mąki ,3 dkg.drożdzy szklanka wody ,szczypta soli 2 łyzki oleju zagnieść ciasto wychodzi z tej proporcji duża blacha grubości 2 cm.
!edzia#

!edzia

2007-07-15 11:02:31

CZY TO CIASTO BĘDZIE NAPRAWDĘ GRUBE??,BO PRZYZNAM ZE MAM MALE WĄTPLIWOŚCI...
!Bożena_0014#

!Bożena_0014

2007-06-19 13:01:57

spoko przepis
!czytelnik#

!czytelnik

2007-01-26 14:14:06

Twoje "przyprawy" to w sposobie przyrządzania zioła!

2006-11-14 20:33:19

a kiedy przyprawy? i czydo ciasta czy do sosu?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014