Kategorie przepisów

Grzybek

Opis

Brdzo gruby i smaczny naleśnik:-)

Składniki

Sposób przyrządzenia

1.Rozdzielamy białka od żółtek do osobnych miseczek.
2.Z białek ubijamy pianę
3.W trakcie ubijania powoli wlewamy żółtka wymieszane z cukrem cały czas ubijając pianę.
4.Do piany wsypujemy 2-3 łyżki mąki i delikatnie mieszamy łyżką!!
5.Gotową masę wlewamy na rozgrzaną patelnię (bardzo szybko się rumieni) Smażymy z dwóch stron.

Podajemy z bitą śmietaną lub owocami:-)
Ocena przepisu: 4 (17 gł.)
Wyświetlenia: 11899
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Grzybek
agabi#

Dodane przez:

agabi

2010-11-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Naleśnikowe klejnoty

Naleśnikowe klejnoty

djpavi#

Dodane przez:

djpavi

2006-12-23
Naleśniki panierowane

Naleśniki panierowane

roka#

Dodane przez:

roka

2008-12-24
Naleśniki z farszem cebulowym

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Grzybek

!m#

!m

2009-01-23 22:26:58

wpierdzielanko? swietne slowo na forum, doprawdy. Na poziomie!
!nin&iwett#

!nin&iwett

2007-09-16 18:55:22

mmmmmmmm pycha jest zaraz zrobimy ale bedzie wpierdzielanko
!Margherita#

!Margherita

2007-09-07 19:24:09

Mam tylko pytanie odnosnie oleju. Ma byc dodany do ciasta czy sluzy do smazenia na patelni?
!roma 54#

!roma 54

2007-03-29 19:14:23

bardzo pyszne ale ja dodaje jeszcze 3 lyzki jogurtu naturalnego i 3 lyzki smietany palce lizac mniam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014