Kategorie przepisów

Gulasz piwny

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką, Obie cebule obierz, pokrój w grubą kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu. Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi
Ocena przepisu: 2 (6 gł.)
Wyświetlenia: 6932
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Palaczinki - czeskie naleśniki

Palaczinki - czeskie naleśniki

#

Dodane przez:

2009-01-10
Bramborak

Bramborak

#

Dodane przez:

2010-02-03
Smażony ser żółty

Smażony ser żółty

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-01-09
Utopence II

Utopence II

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-26

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz piwny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014