Kategorie przepisów

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę wieprzowinę z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać pokrojone w paski papryki. Smażyć 3 min. Oprószyć mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem. Wlać bulion, dusić 45 min. Kiedy mięso zmięknie, włożyć pokrojone w sporą kostkę ziemniaki. Gotować na małym ogniu 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy rozrobiony ze śmietaną. Mieszając, gotować gulasz jeszcze chwilę. Mąkę, jajka, szczyptę soli wymieszać na gęste ciasto, rozsmarować je na desce do krojenia. Ostrym noże, często zwilżanym w gorącej wodzie, kroić kluseczki wprost do gulaszu. Gotować 5 min. Posypać zieleniną.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 11659
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gulasz wieprzowy po węgiersku
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-20
gulasz z makaronem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Cosik jak Shoarma...

Cosik jak Shoarma...

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2007-08-16
Klopsiki

Klopsiki

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-09-11
Gołąbki z włoskiej kapusty

Gołąbki z włoskiej kapusty

anka41#

Dodane przez:

anka41

2008-12-01
Gołabki z włoskiej kapusty
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-09-15

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz wieprzowy po węgiersku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014