Kategorie przepisów

Gulasz z serc wieprzowych

Składniki

do smażenia

Sposób przyrządzenia

Serca wieprzowe dokładnie myjemy, rozcinamy, wycinamy wszystkie żyłki.
Oczyszczone serca jeszcze raz płuczemy, osuszamy i kroimy w paseczki.

Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy serduszka i dusimy około 15 minut.
Po tym czasie dodajemy sprawione i starte na dużych okach jarzynówki warzywa.

Dusimy razem około 10 minut i dodajemy pokrojoną białą część pora.
Na drugiej patelni szklimy pokrojoną w półkrązki cebulę i obrane, pokrojone w plasterki pieczarki.

Gdy cebula będzie szklista, a pieczarki miękkie, dodajemy je do duszących się z warzywami serc.
Dodajemy wszystkie przyprawy, oprószamy pieprzem, solimy do smaku.

Gdy serca i warzywa będą miękkie rozprowadzamy mąkę z odrobiną wody i zagęszczamy sos.
Lub robimy zasmażkę z oliwy i maki i rozprowadzamy ją sosem.
Gotowy gulasz posypujemy natką.

Podajemy z ziemniakami z wody, puree, lub kaszami i ryżem na sypko, z ostrymi sałatkami np.sałatką z kwaszonych ogórków, cebuli i papryki.
Ocena przepisu: 3 (13 gł.)
Wyświetlenia: 21138
Ile porcji: 7
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gulasz z serc wieprzowych
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos Beszamelowy

Sos Beszamelowy

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-04-19
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-15
Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-02-26
Sos pomidorowy
Sos grzybowy zasmażany

Sos grzybowy zasmażany

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-02-26
Sos grzybowy zasmażany

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz z serc wieprzowych

!bosman55#

!bosman55

2013-01-03 18:54:16

dzisiaj przyrządzałem,żona pochwaliła.
!nusia#

!nusia

2011-01-15 15:07:07

Zgadzam się dzisiaj robiłam. Pyszny
!ALA#

!ALA

2011-01-03 16:43:48

pyszniutki bardzo polecam !!!!!
!Gabrysia z Bochum#

!Gabrysia z Bochum

2009-11-10 11:00:15

POLECAM WSZYSTKIM SPRUBOWAC GULASZ JEST PSZEPYSZNY

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014