Kategorie przepisów

Gulasz ze schabu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy razem, aż mięso będzie lekko przyrumienione. Przekładamy do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu, paprykę w proszku, sól, pieprz, wlewamy wodę ok. 400 ml i gotujemy, aż mięso zmięknie. Na koniec z mąki robimy zawiesinę i dodajemy do sosu, zagęszczamy mieszając.
Ocena przepisu: 5 (5 gł.)
Wyświetlenia: 13609
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Gulasz ze schabu
Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mięsko szarpane

Mięsko szarpane

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-11-04
Kotlet mielony w cieście
Leczo Gyros wieprzowina

Leczo Gyros wieprzowina

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-01
Leczo Gyros wieprzowina

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz ze schabu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014