Kategorie przepisów

Przepis na Hauskyjza

Składniki

Hauskyjza - jak zrobić

Ser pokruszyć i posypać sodą oczyszczoną i odstawić na kilka dni aż stanie się marglowaty tzn. Taki rozpływający (ser będzie wydzielał zapach typowy dla tego rodzaju sera czyli będzie troszkę śmierdziało). Następnie wbić 2 jajka, dodać kminek oraz sól wymieszać i smażyć na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, przelać do miski i zostawić do zastygnięcia.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1671
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 5dni
Czas przygotowania: 5 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Grzybek na słodko

Grzybek na słodko

iziona#

Dodane przez:

iziona

2010-10-30
Omlet z wędliną

Omlet z wędliną

iziona#

Dodane przez:

iziona

2010-10-30
Jajko smażone

Jajko smażone

iziona#

Dodane przez:

iziona

2010-10-31
Pomysł na obiad II

Pomysł na obiad II

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-10-31

Komentarze

Do przepisu na: Hauskyjza

2010-10-30 20:58:53

no to może kiedyś się skuszę.na razie wrzucam go do ulubionych...będzie czekał na swoją kolej... ;-)

2010-10-29 13:41:14

Smak jest naprawdę super. Ja osobiście też nie robiłam tego sera, ale go jadłam. I z opinii wiem, że zapach jest... ;)

2010-10-29 08:19:59

powiem szczerze że po przeczytaniu że będzie troszkę śmierdziało zastanawiałabym się czy to zrobić.czy smak tej potrawy wart jest takich poświęceń?

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015