Kategorie przepisów

Herbatniki przekładane

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masa budyniowa:
W rondelku gotujemy 1 szklankę mleka.
Budyń rozprowadzamy w 1/2 szk. zimnego mleka.

Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy roztrzepany budyń i mieszamy. Studzimy.

Miękką margarynę ucieramy i dodajemy do niej budyń.

Masę chłodzimy 1 godz. w lodówce.

POLEWA CZEKOLADOWA:
W rondelku podgrzewamy 2 łyżki mleka z 1 łyżką masła. Dodajemy połamaną czekoladę i rozpuszczamy mieszając.

Na herbatniki wykładamy przygotowaną masę i łączymy. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą.

Przygotowane ciasteczka chłodzimy przed podaniem.
Ocena przepisu: 4 (27 gł.)
Wyświetlenia: 3584
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Herbatniki przekładane
tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-03-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kuleczki Raffaello

Kuleczki Raffaello

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-03-23
Bezy o smaku coli

Bezy o smaku coli

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-24
Ciasto ptysiowe

Ciasto ptysiowe

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-26
Ciasteczka z orzeszkami

Ciasteczka z orzeszkami

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-25

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Herbatniki przekładane

2009-06-16 19:52:54

wyglądają bardzo smacznie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014