Kategorie przepisów

Jabłecznik pod pierzynką

Składniki

Biszkopt

Sposób przyrządzenia

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodaj roztrzepane żółtka. Powoli wsypuj wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia ciągle ubijając. Dodaj 4 łyżki oleju. Piecz przez 30 min w temp. 180 st.
Jabłka obierz i potnij na małe kawałki. Zalej szklanką wody i duś przez ok. 20 min. Następnie wsyp galaretki cytrynowe i pozostaw do ostygnięcia.
Śmietany ubij z 1 szklanką mleka. Galaretkę rozpuść z jedną szklanką wody i gdy będzie już tężeć połącz ze śmietaną.
Na biszkopt wylej zimną masę jabłkową, następnie śmietanę i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Można też posypać wierzch startą białą czekoladą.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 1700
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Jabłecznik pod pierzynką
sailormooon5#

Dodane przez:

sailormooon5

2009-09-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pleśniak

Pleśniak

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-08
Pleśniak
Przekładaniec z mlekiem

Przekładaniec z mlekiem

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-08
Przekładaniec z mlekiem
Sernik z herbatnikami

Sernik z herbatnikami

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-08
Sernik z herbatnikami

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik pod pierzynką

2009-09-05 22:12:17

Pewnie tak smakuje jak wygląda, pycha.

2009-09-05 16:04:51

Uwielbiam ciasta z jabłkami:)

2009-09-05 13:30:38

wygląda bardzo miękko i delikatnie. Tylko do jedzenia łyżeczką.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014