73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Jajka po szkocku

Składniki

Jajka po szkocku - jak zrobić

Ugotuj na twardo 8 jajek. Obierz i posiekaj cebulę, wymieszaj z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem i musztardą. Jajka obierz, ostudź i obklej masą mięsną. Przygotowane jajka panieruj najpierw w mące, następnie w ostatnim roztrzepanym jajku. Na koniec otocz je w bułce tartej. Rozgrzej tłuszcz we frytkownicy. Gdy osiągnie 180 stopni ostrożnie wkładaj jajka i smaż na zloty kolor. Osącz na papierowym ręczniku.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 935
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Schab pieczony w sosie śliwkowym
Żeberka wędzone z wody

Żeberka wędzone z wody

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-10
Karczek z piekarnika

Karczek z piekarnika

Sabinka_balbinka

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-03-02
Kotlety z pieczarkami

Kotlety z pieczarkami

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-10

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Jajka po szkocku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017