Kategorie przepisów

Jarska kapusta kiszona

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę kiszoną zalać wodą (jeżeli bardzo kwaśna, sok wycisnąć), gotować bez przykrycia do miękkości (w razie potrzeby dodać wody).

Grzyby ugotować oddzielnie w malej ilości wody. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem grzybowym, wymieszać z kapustą i gotować, można również dodać soku z kompotu dla poprawienia smaku.

Odstawić z ognia, a gdy trochę ostygnie, dodać świeżego kwasu z kapusty (ze względu na żywe bakterie mleczne).
Podać z opiekankami z grochu, lub potraw z ziemniaków.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1196
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Młoda kukurydza

Młoda kukurydza

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-07-09
Surówka z ogórków

Surówka z ogórków

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-24
Ziemniaki gotowane - stare

Ziemniaki gotowane - stare

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-10-21
Ziemniaki młode - gotowane

Ziemniaki młode - gotowane

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-25

Komentarze

Do przepisu na: Jarska kapusta kiszona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014