Kategorie przepisów

Kaczka nadziewana

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę natrzeć solą i pieprzem, wątróbki drobno posiekać. Dodać masło, dżem i skórkę pomarańczy, orzechy, koniak, sól i pieprz do smaku.
Nadziać tym kaczkę i położyć na blachę wysmarowaną masłem.
Podczas pieczenia podlać sokiem z jednej pomarańczy, piec około 2 godzin.
Sos pozostały z pieczenia zagęścić 4 żółtkami.
Dodać pokrojone pomarańcze i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Sosem polać kaczkę.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 7797
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kaczka nadziewana
skalmierzyce#

Dodane przez:

skalmierzyce

2008-10-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kebab grecki

Kebab grecki

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-21
Pałki z kurczaka w pikantnym sosie
Kurczak w sosie serowym

Kurczak w sosie serowym

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-31
Racuchy z kurczaka

Racuchy z kurczaka

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-26

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kaczka nadziewana

2008-11-30 09:35:28

Podoba mi sie ten przepis. Ja ostatnio nadziewalam indyka ale nie takimi pysznosciami. Musze wyprobowac ten przepis. Jadłam kiedys kaczke z pomaranczami ale miala za duzo przypraw Twoj przepis wydaje sie naprawde smaczny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014