Kategorie przepisów

Kapuśniak

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Osączyć z wody, drobno pokroić.
Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Kartofle obrać, opłukać, pokroić w plasterki.
Na dużej patelni podsmażyć boczek, dodać cebulę, smażyć tak długo, aż cebula się zrumieni. Dodać pokrojoną kapustę, smażyć 3-4 min. Następnie wlać niewielką ilość wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 min.
Zagotować wodę, wrzucić pokrojone kartofle, gotować 10 min. Dodać kapustę z boczkiem i cebulą. W małej ilości wody rozpuścić pokruszone kostki bulionu i wlać do kapusty. Dodać liście laurowe i czosnek roztarty z solą. Doprawić pieprzem. Gotować pod przykryciem jeszcze 15 min.
Ocena przepisu: 4 (22 gł.)
Wyświetlenia: 36712
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kapuśniak
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 13 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kapuśniak mazowiecki

Kapuśniak mazowiecki

#

Dodane przez:

2010-01-27
Jesienny kapuśniak

Jesienny kapuśniak

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-11
Kapuśniak na wędzonce

Kapuśniak na wędzonce

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-14
Wędzone żeberka w garnku

Zobacz wszystkie (15)

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak

!smakosz#

!smakosz

2011-10-24 14:55:12

:)bardzo dobry przepis bez owijannia szybko i smacznie
!ein kartoffel#

!ein kartoffel

2011-03-19 20:39:06

"Kartofle obrać" buhahahahahhahaha :)))
!samosia#

!samosia

2011-03-18 15:48:27

mmm zapowiada sie wysmienicie :)

!Asia#

!Asia

2010-06-10 16:30:02

kapusniak czysta poezja!!!!!!!!!!
w zyciu nie jadlam lepszego
dzieki za przepis
polecam z reka na sercu
przepyszny
!Magda#

!Magda

2010-05-04 09:33:21

Kapuśniak po ptrostu rewelacyjny, zajadamy się nim z mężem
!Agataekwondo#

!Agataekwondo

2009-08-11 13:53:10

Przepis jest naprawdę prosty, a zupa wychodzi przepyszna. Jak zrobiłam mężowi to mówił ze pycha i zjadł 3 talerze:)Proponuje kupic tylko kapuste kiszoną z marchewką juz utartą:)Aha i gotuje na ćwiartkach z kurczaka jest przepycha:)
!MAGDA#

!MAGDA

2009-07-20 18:21:57

Ja gotuje na żeberkach i dodaje marchew utarta na tarce o średnich oczkach.Pycha
!wojak#

!wojak

2008-11-17 14:04:43

zupka idealna! ja wywar zrobiłem na mięsku drobiowym....przepis jak najbardziej polecam:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014