Kategorie przepisów

Kapuśniak na wędzonych żeberkach

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę, jeśli mocno kwaśna - przepłukać lekko na sicie pod bieżącą wodą, następnie zalać w garnku wodą, dodać ziarna pieprzu i listek, łyżeczkę płaską soli, zagotować.
Do kapuśniaku włożyć żeberka od razu, dokładnie opłukane.

Kiełbasę wkładamy do zupy gdy kapusta jest prawie miękka .
W tłuszczu zrumienić cebulę, dodać mąkę, chwilę smażyć, po czym dodać do zupy i zagotować.
Żeberka, gdy miękkie, wyjąć z zupy, obrać mięso z kości, pokrajać, rozłożyć na talerze, zalać zupą.

Podać z tłuczonymi ziemniakami, posypanymi zieleniną.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 4032
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kapuśniak na wędzonych żeberkach
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-23

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Prosty kapuśniak teściowej

Prosty kapuśniak teściowej

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-25
Kapuśniak w talerzu
Kapuśniak z kiszonej kapusty z grzybami

Kapuśniak z kiszonej kapusty z grzybami

jstock#

Dodane przez:

jstock

2009-10-03
Kapuśniak ( dodałam jeszcze troszkę podsmażonej kiełbaski dla aromatu i smaku)
Kapuśniak w 30 minut

Kapuśniak w 30 minut

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2009-03-19

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak na wędzonych żeberkach

!jaca#

!jaca

2009-02-11 23:49:41

naprawdę polecenia przepis!!! pychotka!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014