Kategorie przepisów

Kapuśniaki

Składniki

farsz

ciasto

Sposób przyrządzenia

Kapustę sparzyć, ugotować, wycisnąć, utrzeć w maszynce.
Jaja ugotować na twardo, posiekać.
Cebulę pokrajać, usmażyć na maśle.
Wszystko dobrze wymieszać,posolić do smaku, dodać zielonej pietruszki posiekanej i zawijać w ciasto.
Ciasto:
Rozetrzeć na stolnicy mąkę, masło i drożdże,dodać żółtka, mleko posolone i dobrze razem wymiesza.
Składać ciasto w kopertę i trzy razy rozwałkowywać.
Następnie wycinać małe placuszki, zawijać nadziewkę, robiąc podłużne pierożki.
Kłaść na blachę posmarowaną masłem, a pierożki, posmarować rozbitym jajem.
Zostawić je w cieple, a gdy dobrze podrosną, upiec w gorącym piecu.
Pierogi te podaje się do zup z roślin strączkowych i jako dodatek do jarzyn.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4054
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-30
Pierogi z serem feta

Pierogi z serem feta

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-30
Pierogi leniwe

Pierogi leniwe

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-08
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-08-01

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniaki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014