Kategorie przepisów

Przepis na Kapusta z grochem

Składniki

Kapusta z grochem - jak zrobić

Groch namoczyć przez noc w wodzie.
Kiszoną kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (do połowy garnka). Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie wsypać do kapusty uprzednio namoczony groch. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę do uzyskania średniej twardości.
W osobnym garnku ugotować ziemniaki.
Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tarce do garnka z gotującą się kapustą i grochem. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Gotować jeszcze około 15 minut. Następnie odlać wodę z ugotowanej kapusty i grochu.
Ocena przepisu: 4 (75 gł.)
Wyświetlenia: 130948
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kapusta z grochem
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-28
groch z kapustą
Kapusta z grochem
mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-29
>
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

anann#

Dodane przez:

anann

2010-01-29
Tarta fetowa wiosenna

Tarta fetowa wiosenna

agnieszqa#

Dodane przez:

agnieszqa

2006-11-01
Langosz MMowa II faza

Langosz MMowa II faza

#

Dodane przez:

2006-06-15

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta z grochem

!rafał#

!rafał

2011-02-01 19:36:04

Do Lukasz...w 100% się z Tobą zgadzam , taki sam przepis pamiętam z domu , babcia tak robiła i taka kapustka jest przepyszna...
!tradycjonalista od święta#

!tradycjonalista od święta

2010-12-22 18:27:40

witam ,szukam przepisów i nie sądziłem że jest tyle zamieszania wokół grochu z kapustą na każdym forum szok!!! cytuje 'na tym zdjęciu jest fasola a nie groch" ja zrobiłem kiedyś z soczewicy i luzik zdrowo.... pysznie ...nigdy więcej jej nie kupię :)trzymajta się heehee merry x-mass people
!hohorka#

!hohorka

2010-12-21 09:39:25

ja oosobiscie dodaje troche podsmazonego boczku
a co do grochu to rzeczywiscie sie nie ugotuje w kapuscie
wiem z własnego doswiadczenia(początki mojego gotowania)
POZDRAWIAM
!Halina#

!Halina

2010-07-23 14:32:55

Przepis Lukasza znakomity, w mojej rodzinie ojciec robil tak samo. Palce lizac!
!Lukasz#

!Lukasz

2010-02-26 09:40:04

zdjęcie pokazuje faktycznie groch... brawo dla wstawiającej/ego ...W mojej rodzinie robi się to troszkę inaczej niż w podanym przepisie... groch namoczyć... potem rozgotować go, osobno kapustę gotować do stanu "miękkości", to samo z ziemniakami... podsmażyć też troszkę cebulki i wrzucić wszystko do dużego garczka i potłuc aż wszystko ładnie się zmiesza dodając przypraw.... potem na patelni boczuś podpiekamy, może być kiełbaska w kosteczkę pokrojona i dodać już "gotową" kapustę do tego i chwile podsmażyć jeszcze... dopiero wtedy kapusta ma "charakter" ;) pozdrawiam

2010-02-24 19:02:34

śmieszny przepis ale fajny

2010-01-17 23:42:11

Jest to potrawa ciężkostrawna i jakoś nie przypadła mi do gustu,a te komentarze, oj!
!ania#

!ania

2010-01-04 21:43:21

Sluszna uwaga, w produktach kwasnych zade skladniki sie nie ugotuja. Jesli ktos nie zna sie sie na gotowanie nie powinien takch glupot wypisywac.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015