Kategorie przepisów

Kapusta czerwona - gotowana

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę poszatkować, dodać ziele angielskie, liść laurowy.
Zalać wodą i gotować na małym ogniu.
Boczek (ewentualnie kiełbasa), pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać do kapusty.
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty, wsypać sól, pieprz, wymieszać.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem i cukrem.
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 11200
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kapusta czerwona - gotowana
lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kalafior w sosie śmietanowym
Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-30
Placki ziemniaczane na ostro

Placki ziemniaczane na ostro

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-31

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta czerwona - gotowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014