Kategorie przepisów

Kapusta włoska z ziemniakami i parówkami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, starannie umyć, podzielić na ćwiartki, ściąć głąb i pokrajać najpierw w grubsze pasy, a następnie w kawałki o boku 2 - 3 cm. Ziemniaki wyszorować, obrać, opłukać i pokrajać w kostkę. Do garnka włożyć kapustę, ziemniaki, wlać około 1 szklanki wody wrzącej, dodać soli i ugotować razem do miękkości. Słoninę pokrajać w drobną kostkę, zrumienić na jasny kolor, dodać mąkę i razem przesmażyć, ale nie rumienić zbyt silnie. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą (około l/2 szklanki) lub ostudzonym wywarem z kapusty (jeśli było za dużo w kapuście), wlać do kapusty i mieszając zagotować. Do kapusty dodać roztarty z solą czosnek i obrane z osłonek parówki i gotować razem około 4-5 minut, tak aby parówki się zagrzały. Potrawa nadaje się zarówno na drugie danie obiadowe, jak i na kolację. Podajemy ją w salaterce.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1195
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zapiekanka z cukinii

Zapiekanka z cukinii

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-07-22
Ser panierowany

Ser panierowany

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-23
Masło czosnkowe

Masło czosnkowe

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-23
Bigos letni z młodej kapusty

Bigos letni z młodej kapusty

eureka#

Dodane przez:

eureka

2013-11-07
bigos z młodej kapusty

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta włoska z ziemniakami i parówkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014