Kategorie przepisów

Kapusta z grochem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch namoczyć przez noc w wodzie.
Kiszoną kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (do połowy garnka). Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie wsypać do kapusty uprzednio namoczony groch. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę do uzyskania średniej twardości.
W osobnym garnku ugotować ziemniaki.
Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tarce do garnka z gotującą się kapustą i grochem. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Gotować jeszcze około 15 minut. Następnie odlać wodę z ugotowanej kapusty i grochu.
Ocena przepisu: 4 (75 gł.)
Wyświetlenia: 130326
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kapusta z grochem
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-28
groch z kapustą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

anann#

Dodane przez:

anann

2010-01-29
Tarta fetowa wiosenna

Tarta fetowa wiosenna

agnieszqa#

Dodane przez:

agnieszqa

2006-11-01
Langosz MMowa II faza

Langosz MMowa II faza

artur#

Dodane przez:

artur

2006-06-15

Zobacz wszystkie (34)

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta z grochem

!rafał#

!rafał

2011-02-01 19:36:04

Do Lukasz...w 100% się z Tobą zgadzam , taki sam przepis pamiętam z domu , babcia tak robiła i taka kapustka jest przepyszna...
!tradycjonalista od święta#

!tradycjonalista od święta

2010-12-22 18:27:40

witam ,szukam przepisów i nie sądziłem że jest tyle zamieszania wokół grochu z kapustą na każdym forum szok!!! cytuje 'na tym zdjęciu jest fasola a nie groch" ja zrobiłem kiedyś z soczewicy i luzik zdrowo.... pysznie ...nigdy więcej jej nie kupię :)trzymajta się heehee merry x-mass people
!hohorka#

!hohorka

2010-12-21 09:39:25

ja oosobiscie dodaje troche podsmazonego boczku
a co do grochu to rzeczywiscie sie nie ugotuje w kapuscie
wiem z własnego doswiadczenia(początki mojego gotowania)
POZDRAWIAM
!Halina#

!Halina

2010-07-23 14:32:55

Przepis Lukasza znakomity, w mojej rodzinie ojciec robil tak samo. Palce lizac!
!Lukasz#

!Lukasz

2010-02-26 09:40:04

zdjęcie pokazuje faktycznie groch... brawo dla wstawiającej/ego ...W mojej rodzinie robi się to troszkę inaczej niż w podanym przepisie... groch namoczyć... potem rozgotować go, osobno kapustę gotować do stanu "miękkości", to samo z ziemniakami... podsmażyć też troszkę cebulki i wrzucić wszystko do dużego garczka i potłuc aż wszystko ładnie się zmiesza dodając przypraw.... potem na patelni boczuś podpiekamy, może być kiełbaska w kosteczkę pokrojona i dodać już "gotową" kapustę do tego i chwile podsmażyć jeszcze... dopiero wtedy kapusta ma "charakter" ;) pozdrawiam

2010-02-24 19:02:34

śmieszny przepis ale fajny

2010-01-17 23:42:11

Jest to potrawa ciężkostrawna i jakoś nie przypadła mi do gustu,a te komentarze, oj!
!ania#

!ania

2010-01-04 21:43:21

Sluszna uwaga, w produktach kwasnych zade skladniki sie nie ugotuja. Jesli ktos nie zna sie sie na gotowanie nie powinien takch glupot wypisywac.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014