Kategorie przepisów

Karp na wigilię - po polsku

Składniki

szary sos

Sposób przyrządzenia

Jarzyny oczyścić, zalać wodą i ugotować wywar.
Sprawić karpia, odciąć głowę.
Głowę (bez oczu) oraz pokrojonego na dzwonka karpia włożyć do wywaru, wlać wino.
Posolić i gotować na małym ogniu, aż będzie miękki.
Pozostawić w wywarze, aby nie wystygł.

Sos: z mąki i masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić wywarem z ryby.
Dodać przyprawy, piernik szczyptę cukru, śliwki sok z cytryny i gotować aż nabierze korzennego zapachu.
Wlać do sosu wino, dodać rodzynki sparzone i posiekane migdały.

Z cukru przygotować karmel, połączyć z sosem.
Doprawić do smaku solą.
Sosem polać karpia.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 5185
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Placki owsiane ze śledziem

Placki owsiane ze śledziem

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-12-15
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-28
karp po żydowsku
Kulebiak

Kulebiak

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-17

Komentarze

Do przepisu na: Karp na wigilię - po polsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014