73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Kasza krakowska z warzywami

Składniki

Kasza krakowska z warzywami - jak zrobić

1. Do rondla nalać 1,5 raza tyle wody, ile wynosi objętość kaszy. Zagotować, dodać masło i kostkę bulionową. Kaszę przebrać, opłukać, wsypać do wywaru.

Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając. Gdy kasza wchłonie płyn, wstawić do średnio gorącego piekarnika, wypiekać 40-50 min.

2. Pomidory umyć, przekroić na połówki, wyciąć trzpienie, miąższ pokroić na plasterki. Ogórek umyć, pokroić na plasterki razem ze skórką.

Por umyć, odciąć twardą piętkę i część zieloną, pokroić w kawałki. Papryczkę umyć, pokroić w kosteczkę. Plasterki cytryny przekroić na połówki, jeden naciąć do połowy.

3. Ugotowaną kaszę wyłożyć na półmisek, na niej dekoracyjnie ułożyć pomidory, ogórek, por, paprykę i cytrynę. Posypać pestkami i posiekaną natką.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2060
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryż z Jarzynką i Pomidorem

Ryż z Jarzynką i Pomidorem

Artur123

Dodane przez:

Artur123

2009-02-12
Ryż z Jarzynką i Pomidorem
Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-11
Przygotowanie ryżu i jabłek do zapiekania
Kasza gryczana na sypko

Kasza gryczana na sypko

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-04-11

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kasza krakowska z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017