Kategorie przepisów

Kawa Latte

Składniki

  • mleko 3,2% 1 szklanka
  • kawa 1 według uznania

Sposób przyrządzenia

Mleko gotujemy, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z gazu, gorące (nie wrzące) mleko ubijamy mikserem (jeśli ktoś ma ubijakiem do mleka) na najwyższych obrotach. Do szklanki przelewamy najpierw to mleko które się nie ubiło (płynne), następnie pianę do wysokości 3/4 szklanki. Następnie zaparzamy kawę w małym dzbanuszku z dzióbkiem (to cały klucz do sukcesu :P ), kawę wlewamy powoli na środek piany. I takim oto sposobem tworzą się 3 warstwy :) smacznego!
Ocena przepisu: 4 (34 gł.)
Wyświetlenia: 20903
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kawa Latte
cassey#

Dodane przez:

cassey

2008-07-05
latte
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kawa mrożona

Kawa mrożona

nekara#

Dodane przez:

nekara

2009-03-04
Gorąca czekolada do picia

Gorąca czekolada do picia

cassey#

Dodane przez:

cassey

2009-08-13
Kawa po irlandzku z orzechami
Aromatyczny napój

Aromatyczny napój

vilyte#

Dodane przez:

vilyte

2008-11-01

Zobacz wszystkie (12)

Komentarze

Do przepisu na: Kawa Latte

!ona#

!ona

2010-12-31 17:33:47

Kawa wygląda świetnie, dziś robiłam :) w smaku kawa jak kawa ale jaka ładna :D
!bartek#

!bartek

2010-12-02 13:20:48

dokladnie, przepis jest ok bo tez taka robie czesto ale nie musi byc tak ze najpierw wlewamy te plynne mleko, mozna odrazu wlac do szklanki te spienione.
a zeby byly 4warstwy to do spienionego mleka mozna wlac sos czekoladowy plynny (jak do lodow) on pojdzie na dno a pozniej na te spienione mleko wlac kawe... JESLI KTOS MA SHAKRE TO CIEPLE MLEKO IDELNIE SIE W NIM SPIENI
!Łukasz#

!Łukasz

2010-01-31 10:57:15

a to możecie zobaczyć jak można ciekawie podać latte :)

http://www.serwis-kawowy.pl/jak-zrobic-cappuccino-na-poczatek-zobacz-film/
!Kawoszka#

!Kawoszka

2009-12-10 13:30:34

Wcale nie trzeba lać na środek piany.Kawe można wlać na brzegu szklanki i rownież wyjdzie tak,że bedą 3 warstwy. Najważniejsze jest to, żeby kawa miała wyższą temperature niż mleko, bo jezeli mleko będzie mialo taka sama temp. jak kawa, albo bedzie cieplejsze, to pomiesza sie z mlekiem i warstwy nie beda widoczne. Pozdrawiam
!Iwona#

!Iwona

2009-06-22 13:04:45

W życiu lepszej kawy nie piłam :) To chyba przez ten wygląd ;) Teraz wszystkim będę ją robić ;) Dzięki za ten przepis!

2009-03-12 18:56:02

Kawa pycha, b. łatwa w przygotowaniu. Idealna, a jak ładnie wyglada. Oby więcej takich przepisów!

2009-01-21 11:52:07

Dopiero napiłam kawę jest pycha jest SUPER:)

2009-01-20 23:03:42

Do zobaczymy może jutro zrobię kawę...Bedzie jestem bardzo ciekawe co bedzie:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014