Kategorie przepisów

Przepis na Kiełbasa palcówka

Składniki

  • szynka wieprzowa 1 kg
  • sól 1 łyżka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • cukier 1 szczypta
  • jelita wieprzowe 2 metry
  • czosnek 1 główka

Kiełbasa palcówka - jak zrobić

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Najlepiej obsuszyć na kuchni węglowej a następnie dosuszyć na grzejniku. Bardzo smaczna i aromatyczna kiełbasa, tylko nasi dziadkowie taką robili.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 6103
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kiełbasa palcówka
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-03
Kiełbasa palcówka
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-05-26
Kiełbasa palcówka
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-07-07
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biała kiełbasa ze śliwką

Biała kiełbasa ze śliwką

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-07
Biała kiełbasa z coca colą

Biała kiełbasa z coca colą

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-07
Biała kiełbasa smażona

Biała kiełbasa smażona

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-11
Kiełbasa biała
Kiełbasa podsmażana

Kiełbasa podsmażana

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-12

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa palcówka

!rzeźnik#

!rzeźnik

2013-02-05 11:50:50

z placówką niewiele ma to wspólnego. sorry

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015