Kategorie przepisów

Kiełbasa palcówka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać i odstawić najlepiej na nos w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso nadziać w jelita, zrobić krótkie kiełbaski. Najlepiej obsuszyć na kuchni węglowej a następnie dosuszyć na grzejniku. Bardzo smaczna i aromatyczna kiełbasa, tylko nasi dziadkowie taką robili.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 5689
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kiełbasa palcówka
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biała kiełbasa ze śliwką

Biała kiełbasa ze śliwką

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-07
Biała kiełbasa z coca colą

Biała kiełbasa z coca colą

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-07
Biała kiełbasa smażona

Biała kiełbasa smażona

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-11
Kiełbasa biała
Kiełbasa podsmażana

Kiełbasa podsmażana

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-12

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa palcówka

!rzeźnik#

!rzeźnik

2013-02-05 11:50:50

z placówką niewiele ma to wspólnego. sorry

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014