Kategorie przepisów

Kiełbasa w słoju

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso zemleć w maszynce do mielenia mięsa wraz ze słoniną. Masę mięsną wymieszać w misce z dodatkiem soli, pieprzu, niewielkiej ilości gorczycy i roztartego z solą czosnku. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona dodać do niej dwie łyżki wody, jeszcze raz wymieszać i przekładać do czystych wyparzonych wcześniej słoików. Szczelnie zakręcić, po czym gotować w kąpieli wodnej ok. 1 godz. Po ugotowaniu słoiki wyjąć i przenieść w chłodne miejsce na 24 godz. , po upływie tego czasu ponownie gotować przez ok. 1 godz. , następnie powoli wystudzić i przenieść do przechowania w chłodne i ciemne miejsce.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1161
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 2dni
Czas przygotowania: 2 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bułczanka

Bułczanka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2013-05-02
Gulasz Wieprzowy

Gulasz Wieprzowy

milata#

Dodane przez:

milata

2010-11-21
Złocisty schabik

Złocisty schabik

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-19
Złocisty schabik
Sznycelek z marchewką

Sznycelek z marchewką

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-20
Sznycelek z marchewką

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa w słoju

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014