Kategorie przepisów

Kiszenie kapusty czerwonej

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szatkujemy kapustę.
Same głąby i obrane, kwaskowate jabłka oraz cebulę ścieramy na jarzynowej tarce.
Kapustę dokładnie mieszamy z cebulą i jabłkami. Następnie wsypujemy sól (około 1 /3 szklanki), cukier oraz kminek.
Całość dokładnie mieszamy, a potem ciasno ubijamy w garnku.
Przykrywamy talerzem, obciążamy go np. kamieniem.
Kilka dni trzymamy garnek w kuchni, a gdy minie burzliwa fermentacja, przenosimy go w chłodne miejsce (np. do piwnicy).
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 8955
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Przyprawa CAJUN (kejdżen)

Przyprawa CAJUN (kejdżen)

ggrosheck#

Dodane przez:

ggrosheck

2009-04-15
Gotowa przyprawa
Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

maryal#

Dodane przez:

maryal

2009-04-05
Kiszone ogórki. Zdjęcie własne.
Suszone kwiaty lipy

Suszone kwiaty lipy

maryal#

Dodane przez:

maryal

2009-04-17
Kwiatostan lipy.
Ogórki marynowane łagodne

Ogórki marynowane łagodne

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-04-18

Komentarze

Do przepisu na: Kiszenie kapusty czerwonej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014