Kategorie przepisów

Kiszona kapusta zasmażana po wiejsku

Opis

Przepyszny dodatek do śląskich klusek, kopytek i parowańców a także jako dodatek do dnia obiadowego i na większość imprez okolicznościowych.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę kiszoną gotujemy w nieosolonej wodzie około godziny. Odcedzamy -ale tak żeby troszkę wody zostało.
Grzybki suszone gotujemy około 20 min i odcedzamy je-dodajemy je do kapusty.

Kapustę z grzybami doprawiamy wegeta i pieprzem,mieszamy.
Na wierzch kapusty sypiemy mąkę.
Cebule kroimy w kostkę i pieczarki - podsmażamy (na złoty kolor) - wszystko to gorące dodajemy do zasypanej wcześniej mąką kapusty i energicznie mieszamy, doprawiamy do smaku i pychotka że palce lizać :)
Ocena przepisu: 4 (5 gł.)
Wyświetlenia: 8124
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kiszona kapusta zasmażana po wiejsku
tarcezjusz#

Dodane przez:

tarcezjusz

2009-10-06
kiszona kapusta zasmażana
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kalafior w serowej koszulce na ostro

Kalafior w serowej koszulce na ostro

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-10
kalafior
Jajecznica

Jajecznica

antonio#

Dodane przez:

antonio

2009-10-12
Kaszanka z cebulką

Kaszanka z cebulką

antonio#

Dodane przez:

antonio

2009-10-12
Fasolka na ostro

Fasolka na ostro

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-13
fasolka na ostro.

Komentarze

Do przepisu na: Kiszona kapusta zasmażana po wiejsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014