Kategorie przepisów

Klarowanie galarety

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka ubić na pianę. Wywar zagotować, dodając łyżeczkę octu. Do piany wlewać powoli wywar i ciągle ubijać trzepaczką połączyć razem. Postawić na płycie i powoli ogrzewając doprowadzić do wrzenia, odstawić, aby wywar się sklarował. Gorący wywar przecedzić przez sito wyłożone mokrą lnianą ściereczką.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 12018
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Klarowanie galarety
agabi#

Dodane przez:

agabi

2010-11-22

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-02-10
DOMOWY SMALEC ZE SKWARKAMI.
Galaretka dla niejadka

Galaretka dla niejadka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-02-11
galaretka dla niejadka
Muchomorki

Muchomorki

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-02-27
Galareta z nóżek cielęcych

Galareta z nóżek cielęcych

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-09-01

Komentarze

Do przepisu na: Klarowanie galarety

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014