73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Kluski "kudłate"

Składniki

Kluski "kudłate" - jak zrobić

Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć sok. Masę ziemniaczaną ugniatać w dłoniach wyciskając kluski przez palce. Powstaną dziwaczne kształty klusek. Wrzucać je na osoloną wodę i gotować 20 minut. Kluski zalać gorącym osolonym mlekiem. Smacznego!
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3754
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Smażone kanie

Smażone kanie

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2011-02-21
Kapusta z grochem II

Kapusta z grochem II

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2015-08-28
Kapusta z grochem II
Kapusta z pieczarkami

Kapusta z pieczarkami

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2011-01-30
Wielkopolskie pyry z gzikiem

Wielkopolskie pyry z gzikiem

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kluski "kudłate"

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017