Kategorie przepisów

Przepis na Kluski z bułek

Składniki

  • bułki(najlepiej z dnia poprzedniego) 6 - 8 szt
  • masło 125 g
  • cebula 1 szt
  • zielona pietruszka (według uznania)
  • mleko ciepłe 1/2 L
  • jajka 4 szt
  • mąka 1 łyżka

Kluski z bułek - jak zrobić

Bułki kroimy na małą kostkę i zalewamy ciepłym mlekiem - wymieszać. Cebule kroimy drobno i dajemy razem z masłem na patelnię. Dusimy aby cebula była szklista i na koniec dajemy drobno pokrojoną pietruszkę. Wszystko wymieszać i dodać do bułek. Wbijamy do tej masy 4 jajka (cale)i 1 łyżkę mąki, solimy do smaku (można dodać trochę pieprzu). Dokładnie wymieszać i uformować kluski o średnicy około 4cm. Kluski wrzucamy na gotującą i osoloną wodę. Gdy wypłyną do góry gotujemy na małym ogniu około 15-20 minut. Dobrze smakują z sosem i pieczenią cielęcą lub wieprzowa.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2519
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bułka podsmażana na maśle

Bułka podsmażana na maśle

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-03-26
Tosty z serem

Tosty z serem

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-03-28
Kanapki proste

Kanapki proste

slonko321

Dodane przez:

slonko321

2010-03-30
Chlebuś domowy

Chlebuś domowy

slonko321

Dodane przez:

slonko321

2010-07-09

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kluski z bułek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015