Kategorie przepisów

Kluski wiedeńskie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło ucieramy na puch i, stale mieszając dodajemy po żółtku. Do masy dokładamy posiekaną szynkę, zmielone orzechy, następnie na przemian porcję ubitej piany z białek, przesianej mąki i startego sera. Przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Łyżką formujemy małe kluseczki i kładziemy na osolony wrzątek, gotujemy do wypłynięcia.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 876
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pizza

Pizza

grazka862#

Dodane przez:

grazka862

2010-10-20
Parowańce z serkiem waniliowym

Parowańce z serkiem waniliowym

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-06
Gałuszki

Gałuszki

mezatka#

Dodane przez:

mezatka

2010-09-08

Komentarze

Do przepisu na: Kluski wiedeńskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014