Kategorie przepisów

Przepis na Kompot z czereśni

Składniki

Kompot z czereśni - jak zrobić

Wodę zagotować z cukrem, zalać opłukane i oczyszczone czereśnie w wyparzonym słoiku, mocno zakręcić i gotować w kąpieli wodnej, tak aby woda sięgała do wieczka.

Przykryć pokrywką. Pogotować od wrzenia 3-5 minut zmniejszając źródło ciepła.

Schłodzone wyjąć z garnka.

Można przechowywać kilka lat.
Kompot jest bardzo słodki i można go po otwarciu rozcieńczyć.
Ocena przepisu: 4 (6 gł.)
Wyświetlenia: 9165
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kompot z czereśni
gajdanka

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-05
Kompot z czereśni
Kompot z czereśni
eureka

Dodane przez:

eureka

2010-07-14
Kompot z czereśni
eureka

Dodane przez:

eureka

2010-11-29
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kompot z brzoskwiń z goździkami
Kompot z suszu

Kompot z suszu

jotka

Dodane przez:

jotka

2009-01-02
Kompot agrestowy

Kompot agrestowy

lyla260

Dodane przez:

lyla260

2010-06-23
Kompot z truskawek

Kompot z truskawek

eureka

Dodane przez:

eureka

2009-02-24
Kompot z truskawek

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kompot z czereśni

!konstancja#

!konstancja

2011-12-04 11:31:16

mam pytanko czy w piwnicy też można to przechowywać bo nie potrafie na to pytanko sobie odpowiedzieć ale mogą być też wiśnie mrożone

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015