Kategorie przepisów

Przepis na Kompot z czereśni

Składniki

Kompot z czereśni - jak zrobić

Wodę zagotować z cukrem, zalać opłukane i oczyszczone czereśnie w wyparzonym słoiku, mocno zakręcić i gotować w kąpieli wodnej, tak aby woda sięgała do wieczka.

Przykryć pokrywką. Pogotować od wrzenia 3-5 minut zmniejszając źródło ciepła.

Schłodzone wyjąć z garnka.

Można przechowywać kilka lat.
Kompot jest bardzo słodki i można go po otwarciu rozcieńczyć.
Ocena przepisu: 4 (6 gł.)
Wyświetlenia: 9120
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kompot z czereśni
gajdanka#

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-05
Kompot z czereśni
Kompot z czereśni
eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-07-14
Kompot z czereśni
eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-11-29
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kompot z brzoskwiń z goździkami
Kompot z suszu

Kompot z suszu

jotka#

Dodane przez:

jotka

2009-01-02
Kompot agrestowy

Kompot agrestowy

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2010-06-23
Kompot z truskawek

Kompot z truskawek

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-02-24
Kompot z truskawek

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z czereśni

!konstancja#

!konstancja

2011-12-04 11:31:16

mam pytanko czy w piwnicy też można to przechowywać bo nie potrafie na to pytanko sobie odpowiedzieć ale mogą być też wiśnie mrożone

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015