Kategorie przepisów

Przepis na Kompot z melona

Opis

Do przyrządzenia tego deseru można użyć melon
najlepszej jakości.

Składniki

  • melon 1,5 kg
  • cukier puder 10 łyżek
  • rum 1 łyżka
  • skórka otarta z połowy połowy cytryny

Kompot z melona - jak zrobić

Melon obrać i wydrążyć.
Miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do garnka, posypać cukrem i skórką z cytryny.

Delikatnie podgrzewać, na bardzo wolnym ogniu, aż melon stanie się przezroczysty (potrwa to około15 minut.

Wyjąć kawałki łyżką cedzakową i odparować syrop.
Kostki melona przełożyć do pucharków, zalać rumem wymieszanym z syropem.
Wstawić do lodówki.
Podawać kompot mocna schłodzony.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 1990
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kompot z melona
mioda

Dodane przez:

mioda

2011-02-15
>

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kompot z melona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017