73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Koperkowy sos na bulionie

Składniki

Koperkowy sos na bulionie - jak zrobić

Masło rozpuścić, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Zalać gorącym bulionem i mieszać. Zagotować. Dodać mleko z wymieszaną w nim mąką. Zagotować, dodać posiekany drobno koperek i doprawić do smaku. Sos pasuje do różnego rodzaju mięs, ziemniaków i ryżu.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2377
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Koperkowy sos na bulionie
jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-25
Koperkowy sos na bulionie
malinka18

Dodane przez:

malinka18

2010-10-27
ja podaję z jajkiem.
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos piekielny

Sos piekielny

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-27
Sok winogronowy

Sok winogronowy

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28
Sos pomidorowy z cebulką

Sos pomidorowy z cebulką

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28
Sos szczypiorkowy

Sos szczypiorkowy

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Koperkowy sos na bulionie

2010-10-27 15:10:06

należy pamiętać że jeśli zalewamy zasmażkę gorącym bulionem(jak to jest podane w przepisie) to zasmażka musi być zimna.i odwrotnie jeśli zasmażka jest gorąca to bulion(lub inny płyn)musi być zimny.:-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017