Kategorie przepisów

Kopytka z masłem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnych ziemniaków dodać mąkę, jajko, śmietanę i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Wałkować rękami wałki o średnicy około 3 cm. Wałki kroić nożem na kawałki około 5 cm. Gotowe kopytka gotować w słonej wodzie . Ciepłe kopytka polać roztopionym masłem i podawać.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 2372
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kopytka z masłem
Opolanka#

Dodane przez:

Opolanka

2010-05-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kopytka z białym serem

Kopytka z białym serem

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-29
Kopytka na szybko

Kopytka na szybko

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-31
Kluski śląskie

Kluski śląskie

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-06-07
Paluszki grubaski

Paluszki grubaski

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-06-24

Komentarze

Do przepisu na: Kopytka z masłem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014