Kategorie przepisów

Kotlet de volaille

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło wymieszać z czosnkiem i natką pietruszki, przyprawić i podzielić na 4 części, uformować wałeczki. Schłodzić.

Pierś z kurczaka podzielić na 4 części, roztłuc tłuczkiem, posolić. Na każdej piersi ułożyć wałeczek z masłem i zwinąć roladki.

Kotlety moczyć w rozbitym jajku i obtaczać w mące wymieszanej z bułką tartą. Usmażyć.

Obrane ziemniaki ugotować z łyżką soli.
Ziemniaki posypać koperkiem.

Podawać z pomidorem, ogórkiem, sałatą i kiełkami.
Smacznego!
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 385
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kotlet de volaille
martusia1#

Dodane przez:

martusia1

2013-08-01

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

Alex_M#

Dodane przez:

Alex_M

2013-08-07
Gulasz drobiowy
Kotleciki siekane z kurczaka

Kotleciki siekane z kurczaka

agogo2#

Dodane przez:

agogo2

2013-08-21
kotleciki siekane
Pulpety z piersi indyka

Pulpety z piersi indyka

milutka1609#

Dodane przez:

milutka1609

2013-08-31

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlet de volaille

2013-08-07 17:10:55

Ja takie kotlety robię z żółtym serem w środku.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014