Kategorie przepisów

Kotlet de volaille z szynką i serem

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. Pierś z kurczaka cienko rozbić tłuczkiem ale tak aby mięso nie "rozleciało " się. Posypać delikatnie solą i pieprzem.
2. Na środku kotleta ułożyć kawałeczek sera i łyżeczkę pokrojonej w kostkę szynki. zwinąć w roladkę i pospinać wykałaczkami. ja dla lepszego efektu zszywam je nicią, którą usuwam przed podaniem.
4. tak przygotowane kotlety obtaczamy dokładnie w jajku a następnie bułce tartej(ja robię to 2 razy:)).
5. Smażyć na rozgrzanym oleju ok 8 minut, tak aby skorupka kotlety była złoto-brązowa.

smacznego:)
Ocena przepisu: 4 (7 gł.)
Wyświetlenia: 18291
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kotlet de volaille z szynką i serem
agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 7 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Piersi z kurczaczka pieczone

Piersi z kurczaczka pieczone

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-03
Piersi z kurczaczka pieczone
Grzybowy filet z kurczaka

Grzybowy filet z kurczaka

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16
Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlet de volaille z szynką i serem

!elka#

!elka

2012-06-03 18:52:10

To nie de Volaille. Powinien być bez sera i szynki tylko z samym schłodzonym masłem ziołowym.
!Oluu . ;)#

!Oluu . ;)

2010-12-07 15:55:43

Mniam uwielbiam te kotlety .. !
Są takie pysznee !!
!anak#

!anak

2010-09-30 18:00:06

Ja dodaje pietruszke zieloną posiekaną do srodka-pychota i oczywiscie zółty ser.
!ed#

!ed

2010-07-26 15:40:38

ja nie kroje szybki w kosteczki, tylko kładę cały plaster, bądź szpinak, albo smażone pieczarki. Bardzo dobry pomysł z zszywaniem ich nitką, na pewno tak zrobię. dzięki!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014