Kategorie przepisów

Kotlet devolay po staropolsku

Opis

Polecam wszystkim! moja rodzinka wcina i wołają o jeszcze.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Najpierw siekamy lub mielimy piersi z kurczaka delikatnie. [ja siekam w robocie tylko 5 sekund]. Następnie solimy mięso już zsiekane i bierzemy na rękę trochę mięsa i posypujemy bułką tartą [do środka], wkładamy kawałeczek masła - zimnego [do środka] - formujemy na małe rakietki [mają być długie i z obu stron mają mieć takie dzióbki]. Panierujemy devolaye w mąka, jajko, bułka tarta -PANIEROWAĆ DWA RAZY!! Będą lepsze. Później smażymy na średnim ogniu. POLECAM Z FRYTKAMI.
Ocena przepisu: 4 (200 gł.)
Wyświetlenia: 111720
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kotlet devolay po staropolsku
monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-05-06
Kotlet dewolaj po staropolsku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 62 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2008-01-22
Faszerowane roladki drobiowe
Kotlet

Kotlet "Belweder"

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-05

Zobacz wszystkie (62)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlet devolay po staropolsku

2013-03-15 11:31:25

te dewolaje są naprawdę super:) ja jeszcze do środka dodałam natkę pietruszki
!zadowolona#

!zadowolona

2013-02-24 15:28:22

kotleciki rewelacja!!!! Są przepyszne,wlaśnie zrobiłam i zjedliśmy,miodzio!!!Dziekuję za ten przepis:-)
!aew#

!aew

2013-02-10 11:09:00

To Ty piszesz głupoty. Z pieczarkami i serem to nie jest żaden de volay. Prawdziwy de volay jest tylko z masłem, a tamto to roladka z kurczaka
!cyprian#

!cyprian

2012-12-03 11:35:50

powiem ci tylko jedno gustu to widac nie masz ty i nie pisz glupot , bo każdy gotuje i smarzy ja uwaza ja devolay jadłem nawet z pieczarkami i serem powiem jedno bardzo smaczne ziomus i to ty naucz sie gotować^^.pozdro
!alicja#

!alicja

2012-05-15 10:52:09

Ręce moczymy w zimnej wodzie za każdym razem jak formujemy kotlecik.
Mięso wtedy się nie przylepia!
!Mir#

!Mir

2011-06-28 12:51:48

Co za żenada...... dewolaj ( z akcentam na pierwsza sylabe ) staropolski....

Co za biedne gusta macie ludzie, wymyslacie jakies wersje schabowego.
Jedno i to samo maslo maslane, schabowy z kapusta, schabowy z kapusta i tak cale zycie....
Po prostu przykro patrzec na gusta kulinarne przecietnego POlaka....
!enjoy#

!enjoy

2010-12-02 16:05:33

1 litr oleju, tzn smazyc je w glebokim oleju w garnku, tak jak frytki, czy na patelni?

2010-02-04 23:12:34

Kotlety są przepyszne, jadłam takie na przyjęciu weselnym i były bardzo dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014