Kategorie przepisów

Przepis na Kotlety mielone mojej babci najlepsze

Opis

Kotlety są wyśmienite soczyste i bardzo smaczne, specjalnie babcia nie panieruje, wtedy bułka się nie pali na patelni.

Polecam kotleciki mojej babci.

Składniki

Kotlety mielone mojej babci najlepsze - jak zrobić

Mięso zmielić razem z cebulą, dodać bułkę tartą, sól, sporo pieprzu, jajka, wodę, porządnie wyrobić.
Formować kotlety dowolnej wielkości, maczając ręce w wodzie. (Nie panierować!)

Smażyć na patelni na maśle roślinnym, na obie strony.
Następnie przełożyć kotlety do rondla, wlać masło z patelni, wlać 1/4 szklanki wody, szybko przykryć i parować na malutkim ogniu 15 min.

Smacznego.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6480
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kotlety mielone mojej babci  najlepsze
anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-11
Kotlety mielone mojej babci  najlepsze
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-30
Kotlety mielone mojej babci  najlepsze
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-30
Kotlety mielone mojej babci  najlepsze
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-30
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jasny sos z żeberek z makaronem

Jasny sos z żeberek z makaronem

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-11
sos z żeberek z makaronem
Aromatyczna pieczeń w ziołach
Zawijaski schabowe z botwinką

Zawijaski schabowe z botwinką

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-03-05
Kotlety zbójnickie mojej babci

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety mielone mojej babci najlepsze

2009-10-11 14:12:06

robie tak samo kotlety, tez ich nie panieruje, z tą różnica że kotlety pieke pod pokrywka i nie dusze ich, są super, miesko jest takie przypieczone, pychota, osobiscie wole takie kotlety ale panierowane też są smaczne, no i mam z nimi mniej roboty:p
!iza#

!iza

2009-01-21 10:49:08

a ja do masy mięsnej dodaje starte na grubej tarce i duszone pieczarki i wszystko mieszam

2008-12-02 14:24:36

Ciekawą odmiana mielonego jest dodanie do jego środka podsmażony pieczarek z cebulką doprawionych na ostro pieprzem. Podsmażone miele w maszynce do mięsa i nadziewam mielone:)

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015