Kategorie przepisów

Kotlety rybne

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety umyć i posiekać na drobne kawałeczki. Wycisnąć trochę soku z cytryny i dobrze wymieszać z pokrojoną rybą. Dodać posiekany szczypiorek. Bułkę lub kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do filetów. Wbić 1 jajko, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z dobrze wymieszanych składników formować kulki jak na kotlety mielone, panierować w mleku lub jajku, następnie obtoczyć w bułce tarte i smażyć z obu stron na złoty kolor - jak mielone. Zamiast szczypiorku można dodać koperek lub natkę pietruszki lub kilka na raz, ale moim zdaniem najlepiej smakują właśnie ze szczypiorkiem.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2086
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kotlety rybne
karita#

Dodane przez:

karita

2010-05-13
Kotlety rybne, tutaj w wydaniu z sałatką z kapusty pekińskiej, papryki i szczypiorku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sałatka krabowa_VI

Sałatka krabowa_VI

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-18
Sałatka po zrobieniu
Filet rybny w jajku

Filet rybny w jajku

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-24
Ryba na grill

Ryba na grill

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-29
Kotlety rybne z kopytkami

Kotlety rybne z kopytkami

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-31

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety rybne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014