Kategorie przepisów

Kotlety rybne w occie

Opis

Ja jak zwykle robiłam kotlety z leszczy (miałam około 3 kg)
W sumie wyszło mi 6 słoików.
Do tego nadaje się każda ryba.
Naprawdę polecam są o wiele smaczniejsze od ryb opiekanych w occie.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę gotować we wrzątku przez 1 minutę. Następnie oddzielić mięso od ości. Mięso przemielić przez maszynkę o najmniejszych oczkach, dodać namoczoną bułkę, cebulę pokrojoną w kostkę, doprawić do smaku sola i pieprzem. Uformować małe kotleciki i usmażyć na oleju. W między czasie jak będą się smażyć kotleciki, robimy zalewę octową. Woda, ocet, cukier, sól, zagotować, ostudzić. W niewielkiej ilości wody blanszujemy pokrojoną w pół krążki cebulę. Letnie kotlety wkładamy do słoika, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę i blanszowaną cebulę. Zalewamy letnią zalewą. Jeśli wiemy, że nie zjemy kotlecików w ciągu 2 tygodni musimy je pasteryzować 10 minut od rozpoczęcia gotowania wody.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 6029
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kotlety rybne w occie
mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-09-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-11-08
Kanapki ze śledziem

Kanapki ze śledziem

mezatka#

Dodane przez:

mezatka

2010-09-08
Pyszne śledzie w pomidorach
Makaronowe placuszki

Makaronowe placuszki

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-09-19

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety rybne w occie

2013-03-28 12:08:57

Nigdy jeszcze nie robiłam tak ryby muszę spróbować.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014