Kategorie przepisów

Kotlety z jarmużu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jarmuż myjemy, osączamy i gotujemy w osolonej wodzie, dokładnie odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Bułkę moczymy w mleku i mocno odciskamy. Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ucieramy z masłem i mieszamy z masą jarmużową, doprawiamy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w mące, smażymy na oleju.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3730
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pyszne ziemniaczki zapiekane

Pyszne ziemniaczki zapiekane

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-30
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-31
Kapusta z fasolą

Kapusta z fasolą

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2010-01-27
Kapusta z fasolą
Marchewka po polsku z groszkiem

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z jarmużu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014