Kategorie przepisów

Krakersy i herbatniki przekładane kremem budyniowym

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym w drugiej szklance mleka rozrabiamy mąki jajka (najlepiej zrobić to w większym garnuszku mikserem).
Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszane mąki z jajkiem i cały czas mieszają gotujemy gęsty budyń. Po wystudzeniu dodajemy partiami masło i ucieramy krem Blaszkę wykładamy na przemian herbatnik krakers na to krem i znów ciastka. Ostatni górna warstwa to krem który posypujemy startą czekoladą. Ciasto zostawiamy na kilka godzin w lodówce.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 5895
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Krakersy i herbatniki przekładane kremem budyniowym
michasia73#

Dodane przez:

michasia73

2008-09-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Babka ucierana

Babka ucierana

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-09-03
Michałek

Michałek

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-11-01
Michałek
Uniwersalne kruche ciasto

Uniwersalne kruche ciasto

michasia73#

Dodane przez:

michasia73

2009-07-25
Karpatka

Karpatka

izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-10-09
A oto karpatka zrobiona przeze mnie z tego przepisu

Komentarze

Do przepisu na: Krakersy i herbatniki przekładane kremem budyniowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014