Kategorie przepisów

Krem Brzoskwiniowy do Ciast i Tortów

Składniki

Sposób przyrządzenia

1.Brzoskwinie odsączyć i drobno pokroić.

2.Syrop spod brzoskwiń uzupełnić wodą do objętości 0,5l i ugotować w nim budyń (jeżeli budyń jest bez dodatku cukru posłodzić)

3.Gdy masa wystygnie dodać żółtka i całość połączyć.

4.Masło utrzeć z cukrem pudrem stopniowo dodając przygotowaną wcześniej masę brzoskwiniową aż do powstania jednolitej gładkiej masy.

5.Na koniec powstały krem połączyć z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 7175
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Śmietankowy krem

Śmietankowy krem

nesa#

Dodane przez:

nesa

2009-12-18
krem
Masa marcepanowa

Masa marcepanowa

madziadidi#

Dodane przez:

madziadidi

2010-01-04
masa
Polewa do ciast

Polewa do ciast

kasia1403#

Dodane przez:

kasia1403

2009-10-07

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Krem Brzoskwiniowy do Ciast i Tortów

!kinga#

!kinga

2011-04-11 15:41:02

Swietny krem, polecam :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014