Kategorie przepisów

Krem do napoleonki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować i wlać do ubitych z cukrem, cukrem waniliowym żółtek i wymieszać ciągle podgrzewać ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Pokrojone gruszki skropić sokiem i posiatkować jeszcze na drobniej i dodać do kremu i wymieszać.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 2780
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Masa serowa

Masa serowa

GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2010-08-08
Masa makowa

Masa makowa

GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2010-08-31
Polewa 3

Polewa 3

GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2010-03-03
Skórka pomarańczowa

Skórka pomarańczowa

DOROTA-HA#

Dodane przez:

DOROTA-HA

2010-08-08

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Krem do napoleonki

2010-01-15 16:29:42

to nie była moja wina że był nie czytelny przepis ja dobrze go napisałam.A co do rozdzielania,ja nie rozdzielam po prostu korzystam z zeszytu mojej mamy tam ma przepisy.

2010-01-14 13:17:19

nO, NARESZCIE, KTOŚ ZAUWAŻYŁ I ZMIENIŁ USUNĄŁ TE HIEROGLIFY - DRABINKI.. TERAZ MOŻNA ODCZYTAĆ

2010-01-13 19:12:34

Przecież to jest nieczytelne, aż bolą oczy..wyłuskiwać wśród hieroglifów ilości i jednostki.
A tak na marginesie.. Po co rozdzielasz kremy, masy i nadzienia od ciast?? wychodzą z tego niekompletne przepisy..

Widzę, że idziesz na ilość a nie jakość...

2010-01-13 19:01:59

mleko####2##szkl##
jaja (żółtka)####4##szt##
mąka####6##łyżek##
cukier####1/2##szkl##
cukier waniliowy####1##op##
gruszka####4##szt##
sok z cytryny####1##szt#...

a te drabinki to ozdobniki????

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014