Kategorie przepisów

Krem do tortów

Opis

"Bezpieczna" wersja kremu, bo bez jajek, no i o wiele tańszy..

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko i cukier zagotować. Tłuszcz (najlepiej masło roślinne - ze słonecznikiem na opakowaniu) rozetrzeć i kłaść powoli do mleka z cukrem. Dodać np. kakao, kawę, owoce.

Ocena przepisu: 3 (22 gł.)
Wyświetlenia: 18076
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasteczka orzechowe (proste:))
Sernik gotowany

Sernik gotowany

#

Dodane przez:

2008-12-28

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Krem do tortów

!Ja#

!Ja

2009-08-20 14:45:14

To brzmi, jak przepis na kajmak. Podejżewam, że mleko z cukrem należy gotować do jako - takiej gęstości. (Jak śmietana). Jeśli to to - to pyszny.
!lusia#

!lusia

2008-08-11 22:38:28

beznadziejny przepis
!jajaja#

!jajaja

2007-10-24 22:11:11

no super,a nie uwazasz,ze powinnas napisac czy na ogniu to roztapiac czy nie?ja jestem poczatkujaca a twoj krem jest do niczego! b.mi przykro,ale osoby takie jak ja nie maja szans z takimi przepisami,w ktorych nic nie ma napisane!

2007-10-19 10:53:11

tłuszcz - 1 kostka, w przypadku masła roślinnego - 1 opakowanie(25dag)
!amator#

!amator

2007-10-18 16:55:34

wszystko fajnie,ale ile tego tłuszczu dokładnie?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014